Ny policy: vissa artiklar kommenteras inte

Min ursprungsplan var att kommentera alla artiklar på DN Debatt, för att få en överblick över hur hög argumentationsnivån är. Efter att ha kommenterat 94 artiklar menar jag mig också ha kunnat ge en ganska bra överblick. Genomsnittsbetyget hittills är 5.86. Betygen fördelar sig som följer.

Betyg 9 dec

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissa artiklar är dock svåra att analysera och betygsätta för mig. Det gäller framförallt artiklar som behandlar tekniska ämnen som jag inte kan särskilt bra, och artiklar som sammanfattar långa och omfattande rapporter (allra svårast är det förstås när dessa rapporter behandlar just tekniska ämnen). Dessutom är dessa artiklar sällan av lika stort intresse för läsarna som dem som behandlar det politiska läget eller mer allmänpolitiska frågor.

Vidare har vi alltså nu fått en ganska bra överblick över hur argumentationsnivån ser ut i allmänhet, varför det argumentet för att analysera varje artikel fallit bort. Därför kommer jag hädanefter att avstå från att analysera vissa artiklar. Den första artikeln som jag inte kommer att analysera är dagens artikel om jordbruksstödet, skriven av några forskare vid Konjunkturinstitutet. Artikeln, som är en sammanfattning av en rapport, är mycket välskriven, men det är svårt för mig att bedöma huruvida de t ex utelämnat relevanta fakta, vilket gör det nästintill omöjligt att komma med ett tillförlitligt omdöme.

Detta gör naturligtvis att betygssnittet på framtida artiklar inte kommer att gå att jämföra med betygssnittet på de artiklar jag hittills betygsatt. Min gissning är att betygssnittet nu kommer att bli lägre, eftersom många av de tekniska artiklarna fått ganska höga betyg.

En tanke på “Ny policy: vissa artiklar kommenteras inte

  1. Pingback: Translations of DN Debatt analyses | Philosophical Sketches

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s