Nätverket för evidensbaserad policys debattöversikter

Nätverket för evidensbaserad policy har skapat översikter över olika debatter som förts i medierna. Avsikten är inte att utvärdera argumenten eller att beskriva evidensläget, utan endast att sammanfatta debatten som den faktiskt förs. I huvudsak använder vi oss av svenska källor, men vid några tillfällen har vi också länkat till utländska källor. Vi har som mest tio argument för och tio mot en given tes.

Hittills har vi skapat översikter över tio debatter, om t ex genmodifierade grödor och cannabislegalisering. Vår introduktionspost återfinns här.

3 tankar om “Nätverket för evidensbaserad policys debattöversikter

 1. Hej,

  Nu skulle ni ha chansen att flytta fram era positioner. Hans Rosling gjore förra veckans mest delade video i sociala medioer i Sverige. Varför gör ni inte en logisk analys av vad han hävdar och vilken fakta som faktiskt finns som styrker hans påstenden.

  Nivån på diskussion kring hans utskällning av den danska TV-journalisten verkar extremt full av fördomar kring medier, där han saknar tydlig evidens i en lång rad steg han står över.

  Att han har rätt i sak i att världen mår bättre än någonsin är däremot hans område varpå jag förutsätter att han har rätt i sak.

  Gilla

  • Hej,

   För mig handlade det bara om vilken data som finns och hur Rosling själv använde mycket som inte genomgått hypotesprövning när han gnällde på journalisten. Det är väl just hypotesprövning som på ett eller annat sätt är det fundamentala i den evidensbaserade grunden.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s